Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Dobrostan w obrocie żywcem rzeźnym oraz jego związek z jakością mięsa

W publikacji omówiono dobrostan zwierząt w okresie poprzedzającym ubój oraz jego związek z jakością mięsa. Podano ważniejsze wymagania dobrostanu w obrocie żywcem, ze szczególnym uwzględnieniem przepisów Unii Europejskiej. Omówiono dobrostan w poszczególnych fazach obrotu, tj. w czasie przygotowania żywca u producenta, podczas transportu, magazynowania, przepędu i ogłuszania zwierząt. Określono wpływ czynników środowiskowych przed ubojem na jakość mięsa.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies