Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The chosen aspects of haushold expenditures on organic food in Wielkopolska

Tytuł:
The chosen aspects of haushold expenditures on organic food in Wielkopolska
Autorzy:
Szalaty N.
Wojcieszak M.
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The purpose of this article is to assess household expenditures on food with particular emphasis on organic food. This study included 102 people from the Wielkopolska province. The subject information of the analysis were obtained with the usage of a questionnaire and enriched with data from statistical publications of the Central Statistical Office of Poland. The article presents the level of earned income, its sources and structure of expenditure on different food groups. The results show that food expenditure represents a significant part of the costs that households have to bear. These results also affirm the Engel’s law stating that the expenditure on food decreases while the income increases. Organic food still plays a minor role in the consumption habits of the population. This is caused mainly by its high price. The study also showed other barriers that constitute an obstacle to the acquisition of organic food, including in particular the unavailability of these products in places of making daily purchases.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies