Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Characterization of semolina protein film with incorporated zinc oxide nano rod intended for food packaging

Tytuł:
Characterization of semolina protein film with incorporated zinc oxide nano rod intended for food packaging
Autorzy:
Jafarzadeh S.
Alias A.
Ariffin F.
Mahmud S.
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
This study intended to provide biopolymer films used as food packaging, which will result in reducing environmental pollution produced by the activities of synthetic food packaging. We used zinc oxide nanorods (ZnO-nr) and we prepared nanocomposite films by means of solvent casting. FTIR and SEM were employed to characterize the final films. SEM images revealed that ZnO-nr particles were homogenously distributed throughout the film surface. The thermal, optical, and heat sealability properties of the films were also examined. Adding ZnO-nr signifi cantly reduced oxygen permeability and heat sealability. The semolina films’ UV absorbance was highly impacted by the degree of ZnO-nr addition. The nanocomposite films absorbed above 90% of the near infrared spectra. In addition, the zeta potential revealed the surface charge of ZnO-nr had a negative charge of about -33.9 mV

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies