Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Does preservation modify the essential oil content and chemical composition of leaf celery (Apium graveolens L. var. secalinum Alef.)?

Tytuł:
Does preservation modify the essential oil content and chemical composition of leaf celery (Apium graveolens L. var. secalinum Alef.)?
Autorzy:
Nurzynska-Wierdak R.
Gruszecki R.
Kosior M.
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Preservation of spice plants usually leads to changes in the structure and content of biologically active substances. The present study determined the effect of lyophilization and convection drying on the content and chemical composition of the essential oil from leaves of two leaf celery cultivars. Compared to lyophilization, convection drying allows a larger amount of essential oil to be retained in leaves of leaf celery (respectively by 0.48 and 0.21%). The oil obtained from the material preserved using the convection method had higher amount of limonene, γ-terpinene, (Z)-β-ocimene and β-selinene than that extracted from the lyophilized material, whereas the essential oil from freeze-dried celery had more myrcene and 9H-purin-6-ol than oil from convection-dried celery.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies