Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Przemysł spożywczy jako jeden ze stymulatorów rozwoju przedsiębiorczości na obszarach wiejskich

Tytuł:
Przemysł spożywczy jako jeden ze stymulatorów rozwoju przedsiębiorczości na obszarach wiejskich
Food industry as one of the factors stimulating development of enterprise in rural areas
Autorzy:
Juchniewicz M.
Grzybowska B.
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Podejmowanie działań przedsiębiorczych w agrobiznesie stymuluje wiele czynników. Istnieje przekonanie, że przedsiębiorstwa przemysłu spożywczego mogą aktywizować lokalną gospodarkę i zwiększać zatrudnienie. Jest to możliwe, ale tylko w ograniczonym zakresie. Koncentracja i modernizacja zakładów przetwórstwa żywności może prowadzić do przenoszenia niektórych ich funkcji do otoczenia. Stwarza to również możliwość zwiększenia zatrudnienia producentów rolnych w sferze przed- i poprodukcyjnej.

Initiation of activities in agribusiness is stimulating in numerous areas. It is believed that food industry companies may stimulate local economy and increase employment. It is possible, but only to a limited extent. Concentration and modernization of food processing plants may lead to transferring some of their functions to their environment. This also creates a possibility for employing agricultural producers in pre- and post-production functions.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies