Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The effect of menadione on sarcoplasmic reticulum Ca2plus and contractions of single guinea-pig cardiomyocytes

Tytuł:
The effect of menadione on sarcoplasmic reticulum Ca2plus and contractions of single guinea-pig cardiomyocytes
Autorzy:
Lewartowski B.
Zdanowski K.
Wolska B. M.
Tematy:
sarcoplasmic reticulum
ATPase
menadione
cardiomyocyte
excitation-contraction coupling
myocyte
guinea pig
ventricular myocardium
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
We investigated the effect of 2-methyl-1,4-naphtoquinone (Menadione) on sarcoplasmic reticulum (SR) Ca2²⁺ content and electrically stimulated contractions (ESCs) of single isolated myocytes of guinea-pig ventricular myocardium. The contractures initiated by means of microinjections of caffeine into the close vicinity of the cell were used as an indirect index of the SR Ca²⁺ content. Superfusion of the cells for 45 min with Menadione resulted in gradual disappearance of contractile respones to caffeine, prolongation of time to peak amplitude of ESCs by 48±15% and complete inhibition of postrest and postextrasystolic potentiation. These results are consistent with those of Floreani and Caipenedo (7) who found that Menadione strongly inhibits the SR Ca²⁺ ATPase. Despite depletion of the SR Ca²⁺ the amplitude of ESCs did not change which suggests that contractions were initiated in the cells treated with Menadione by Ca²⁺ derived from the sources other than the SR.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies