Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Efekty działalności innowacyjnej przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w zachodniej Polsce w latach 2009-2012

Tytuł:
Efekty działalności innowacyjnej przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w zachodniej Polsce w latach 2009-2012
The effects of innovation activities of enterprises in food industry in Western Poland in 2009-2012
Autorzy:
Dzikowski P.
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Celem pracy było określenie relacji zachodzących pomiędzy rodzajem podejmowanej działalności innowacyjnej a osiąganym efektem innowacyjnym wśród przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w zachodniej Polsce w latach 2009-2012. Założono, że znaczenie efektu innowacyjnego jest proporcjonalne do liczby i zakresu podejmowanych działań innowacyjnych. Najwięcej działań innowacyjnych dotyczy takich efektów, jak: poprawa jakości, zwiększenie elastyczności produkcji oraz zwiększenie zdolności produkcyjnych.

The paper presents the results of a study aimed at determining the nature of relations between innovation activities and innovation effects in enterprises of the food industry in western Poland in 2009-2012. It is assumed that the achieved innovation effect is proportional to the number and scope of innovation activities. The survey shows that the greatest number of innovation activities relate to such innovation effects as higher quality, higher production flexibility and higher production capacity.

Rekord w opracowaniu

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies