Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

In-situ testing and heterogeneity of UFG Cu at elevated temperatures

Tytuł:
In-situ testing and heterogeneity of UFG Cu at elevated temperatures
Autorzy:
Petrenec, M.
Král, P.
Dvořák, J.
Svoboda, M.
Sklenička, V.
Data publikacji:
2014
Słowa kluczowe:
in situ testing
heterogeneity
creep behavior
EBSD
testy in situ
niejednorodność
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Purpose: The motivation of present investigation is the study of deformation-induced processes during in-situ tensile and compression test at elevated temperature in order to elucidate the role of the microstructure changes during creep testing. Design/methodology/approach: Experiments were conducted to investigate deformation-induced processes during in-situ tensile test at elevated temperature. Findings: It was found that creep resistance of UFG pure Al and Cu is considerably improved after one ECAP pass in comparison with coarse grained material, however, further repetitive pressing leads to a noticeable deterioration in creep properties of ECAP material. Researches limitations/implications: In the present work was found that ultrafine-grained microstructure is instable and significant grain growth has already occurred during heating to the testing temperature. Originality/value: The experiments conducted on pure Al and Cu found that their creep resistance is considerably improved after one ECAP pass in comparison with unpressed material.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies