Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

A sustainable approach-based optimization of internal diamond burnishing operation

The related work of the diamond burnishing processes focused on improvements in surface quality. The study aims to optimize burnishing factors, including the spraying distance of the nozzle (S), the inlet pressure of the cold air (I), and the quantity of the liquid CO2 (L) of the cool and cryogenic-assisted diamond burnishing operation for minimizing energy consumed (EC) and arithmetical mean surface height roughness (Sa). Burnishing responses are modelled based on the radial basis function network and full factorial data. The entropy method, improved grey wolf optimizer, non-dominated sorting genetic algorithm II, and technique for order of preference by similarity to the ideal solution were implemented to calculate the weights, produce solutions, and select the best outcome. As a result, the optimal data of the S, I, and L were 15.0 mm, 3.0 bar, and 11.0 L/min, respectively. The Sa and EC were reduced by 20.4% and 3.8%, respectively, at the optimality. The optimized outcomes could be employed to improve energy efficiency and machining quality for the internal diamond burnishing process. The optimizing technique could be used to solve complicated issues for different burnishing operations. The cool and cryogenic-assisted diamond burnishing process could be utilized for machining different internal holes.
Opracowanie rekordu ze środków MNiSW, umowa nr POPUL/SP/0154/2024/02 w ramach programu "Społeczna odpowiedzialność nauki II" - moduł: Popularyzacja nauki (2025).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies