Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Analiza dopasowania polipowierzchni sklejanych do powierzchni siatkowych

Tytuł:
Analiza dopasowania polipowierzchni sklejanych do powierzchni siatkowych
Autorzy:
Wyleżoł, M.
Data publikacji:
2014
Słowa kluczowe:
polipowierzchnia
NURBS
model siatkowy
analiza dopasowania
CATIA V5
polysurface
mesh model
matching analysis
CATIA v5
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
Artykuł dotyczy przykładu realizacji procesu ilościowej oceny dopasowania polipowierzchni sklejanych (klasy NURBS) do powierzchni siatkowych. Proces dopasowania polipowierzchni, a także ocena uzyskanych wyników zostały zrealizowane w środowisku systemu CATIA v5. Uzyskane oceny ilościowe przedstawiono graficznie w postaci trójwymiarowych wykresów oraz histogramów. Jako bazową powierzchnię siatkową wykorzystano model stl kości miedniczej (model ten powstał przez digitalizację dydaktycznego modelu fizycznego).
This article applies to an example of the process of quantitatively evaluate the fit of combined polysurface (NURBS class) to a surface mesh. The fitting process of the polysurface and the evaluation of obtained results have been realized in the environment of the CATIA v5 system. Obtained quantitative evaluation are shown graphically in the form of three-dimensional graphs and histograms. As the base surface mesh was used a pelvic bone stl model (the model was created by digitizing didactic physical model).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies