Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Effects of the powdered fruit of Rhus coriaria L. addition on quality attributes based on total polyphenols content of smoothie during storage

Tytuł:
Effects of the powdered fruit of Rhus coriaria L. addition on quality attributes based on total polyphenols content of smoothie during storage
Autorzy:
Osmólska, Emilia
Starek-Wójcicka, Agnieszka
Żukiewicz-Sobczak, Wioletta
Lachowicz-Wiśniewska, Sabina
Sobczak, Paweł
Data publikacji:
2024
Słowa kluczowe:
natural additives
sumac
Rhus coriaria L.
antimicrobial
storage durability
smoothie quality
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
The effects of sumac (5, 15, and 30 g/L) addition on the quality attributes of fruit and vegetable smoothies were investigated over refrigerated storage. A slight decrease in pH was observed in the samples of the sumac-fortified drink, compared to the control smoothie (without the spice). On the third day of the study, the addition of 5, 15, and 30 g/L of sumac reduced the total number of microorganisms by 1.46, 2.07, and 2.95 log10 CFU/ml, respectively, compared to the control. The supplementation of the smoothie with 30 g/L of sumac increased the content of polyphenolic compounds on the first day of storage by 54%, compared to the control sample. This indicates that natural sumac can be used for enrichment of foodstuffs with healthy food ingredients.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies