Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Żywność kontra mikroorganizmy. Potencjał produktów spożywczych w bakteriostatyce

Pozyskiwanie żywności to najstarsza udokumentowana działalność człowieka. Przez lata pracowano nad tym, aby zachować pożywienie w jak najlepszym stanie przez dłuższy czas, w celu jego późniejszego spożycia. Zauważono również, że niektóre produkty spożywcze psują się wolniej niż inne - niestety, znalezienie wytłumaczenia tego zjawiska zajęło ludzkości stulecia.
Opracowanie rekordu ze środków MNiSW, umowa nr POPUL/SP/0154/2024/02 w ramach programu "Społeczna odpowiedzialność nauki II" - moduł: Popularyzacja nauki (2025).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies