Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The use of quality management techniques to analyse the cluster of porosities on the turbine outlet nozzle

As part of continuous quality improvement in well-managed enterprises, identifying unconformity should initiate actions to find their causes. Therefore, it was proposed to the enterprise located in Podkarpacie to use in the sequential way the Ishikawa diagram and 5Why method. The aim was to analyse of unconformity (porosity cluster) on the turbine outlet nozzle and identify the root of its creation. In the enterprise, the quality analysis of the products with a fluorescent method was carried out, but after identifying the unconformity, non-analysis of their reason for their occurrence was not practiced. Therefore, it was intentional to propose the use of sequence i.e. Ishikawa diagram and 5Why method to identify the root of unconformity. The subject of study was the turbine outlet nozzle, on which the fluorescent method the porosity cluster was identified. With the use of the Ishikawa diagram, the main cause of the problem was pointed (unconformity during production), and by the 5Why method the root cause of the problem, i.e. unconformity material from the supplier, was identified. The proposed method sequence is a simple and effective way to make analyses of unconformities and it can be used in different products and service enterprises.
Opracowanie rekordu w ramach umowy 509/P-DUN/2018 ze środków MNiSW przeznaczonych na działalność upowszechniającą naukę (2019).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies