Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Decomposition of information technologies in the system of food products safety

Tytuł:
Decomposition of information technologies in the system of food products safety
Autorzy:
Susol, N.
Matviyiv-Lozynska, Y.
Dzhuryk, N.
Data publikacji:
2016
Słowa kluczowe:
information technologies
safety management
food products
decomposition
technologie informacyjne
kontrola bezpieczeństwa
produkcja żywności
dekompozycja
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Implementation and application of food products safety management according to the principles of HACCP (Hazard analysis and critical control points) is a set of interrelated operations in time and space that can be optimized and efficiently solved by means of information tools using. To create a close information connection between the process participants, quality of technological processes and measuring of safety parametres in food production it is necessary to use information technologies on processing and storage of information, works automatization, using modern means of communication and integration of advanced technologies directly to the conditions of safety management system of the enterprise. Taking into consideration the tasks of information technologies in the central system of food products safety functional decomposition of information ties was conducted. For an objective understanding of the information technologies functioning process in the food products safety system of the enterprises decomposition of information technologies was conducted according to functional feature, including the allocation of basic parts that implement system of functions in the safety management of food products.
Wdrożenie i stosowanie systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności na zasadach HACCP jest zbiorem operacji powiązanych ze sobą w czasie i przestrzeni, które można zoptymalizować i skutecznie rozwiązać za pomocą narzędzi informacyjnych. Aby stworzyć ścisły związek informacyjny pomiędzy stronami procesu, jakością parametrów bezpieczeństwa w produkcji żywności, niezbędne jest zastosowanie technologii informacyjnych w zakresie przetwarzania i przechowywania informacji, automatyzacji prac, użycie nowoczesnych środków komunikacji i integracji technologii bezpośrednio na warunkach określonych w systemie zarządzania bezpieczeństwem firmy. Ze względu na problemy dotyczące funkcjonowania technologii informacyjnych w centralnym systemie bezpieczeństwa żywności przeprowadzono ich dekompozycję, uwzględniając podział na podstawowe części, które realizują funkcje systemowe w zakresie zarządzania bezpieczeństwem żywności.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies