Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Development of Resource Effective and Cleaner Technologies Using the Waste of Plant Raw Materials

Tytuł:
Development of Resource Effective and Cleaner Technologies Using the Waste of Plant Raw Materials
Autorzy:
Khomych, Galyna
Krusir, Galyna
Horobets, Oleksandra
Levchenko, Yuliia
Gaivoronska, Zoia
Data publikacji:
2020
Słowa kluczowe:
resource effective and cleaner technologies
waste
Chaenomeles
pomace
extract
powder
gelling agent
yeast raised goods
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
The expediency of implementing a particular technology was determined by selecting the best ones from the point of view of environmental, economic and social aspects. The expediency of implementing a particular technology was determined by selecting the best ones from the point of view of environmental, economic and social aspects. The waste re-use is the second most acceptable technology, after waste prevention or minimization during production. This scientific work is dedicated to the waste re-use in food production. The article presents the results of the research and development of the technologies involving the use of organic waste – pomace of the juice production from Chaenomeles fruits. It was determined that the vegetable waste occupies a significant place among the total amount of food waste. The ways of using the waste from the production of Chaenomeles juice was developed and analyzed, which involve obtaining extract, gelling agent, powder, and the ways of their use in the technology of flour-based products were proposed. It was determined that the use of the powder from the pomace of Chaenomeles is the most effective, which allows not only the maximum use of raw materials, but also to improve the technology of production of flour-based products, shorten the fermentation process, extend the shelf life of the finished products and increase their biological value.
Opracowanie rekordu ze środków MNiSW, umowa Nr 461252 w ramach programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" - moduł: Popularyzacja nauki i promocja sportu (2020).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies