Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Additive manufacturing of polyether ether ketone – PEEK parts with surface roughness modification by a laser beam

Tytuł:
Additive manufacturing of polyether ether ketone – PEEK parts with surface roughness modification by a laser beam
Autorzy:
Krolikowski, Marcin
Przestacki, Damian
Chwalczuk, Tadeusz
Sobolewska, Ewa
Tomasik, Malgorzata
Data publikacji:
2020
Słowa kluczowe:
additive manufacturing
PEEK
prosthetic implant
laser beam
surface treatment
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
The physicochemical properties of polyether ether ketone (PEEK) allow to use this material for prosthetic restorations applied in implant prosthetics. So far, such attempts have been made in the technology of milling rough material solids of this polymer, but the surface quality was unsatisfactory. Therefore, the production of these materials by additive manufacturing techniques was proposed and an attempt was made to shape their surface using a laser. The possibilities of the method are determined in the paper and preliminary works related to the product surface shaping are presented. The process of making individual prosthetic restorations from the PEEK material by the additive method together with the technology of laser modification of the geometric structure of the material surface for applications in implant prosthetic treatment of patients is innovative and has not been used so far.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies