Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Pomiar ATP w kontroli higieny produkcji

Tytuł:
Pomiar ATP w kontroli higieny produkcji
Autorzy:
Rygała, A.
Kręgiel, D.
Data publikacji:
2016
Słowa kluczowe:
pomiar ATP
luminometria
środowisko reakcji
ATP measurement
luminometry
reaction environment
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Bioluminescencyjny pomiar ATP jest obecnie wykorzystywany w wielu branżach przemysłu spożywczego do kontroli higieny produkcji. Metoda oznaczenia jest oparta na reakcji enzymatycznej, której przebieg zależy od warunków fizykochemicznych środowiska reakcji. Artykuł opisuje czynniki, które w istotny sposób wpływają na wynik pomiaru luminometrycznego.
ATP bioluminescence measurement is used in various branches of the food industry for the production hygiene monitoring. The method is based on an enzymatic reaction that depends on the physicochemical conditions of the reaction environment. The article describes factors that significantly affect the result of the luminometric measurement.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies