Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

New technology and the equipment for brown coals, peat and slimes briquetting

Tytuł:
New technology and the equipment for brown coals, peat and slimes briquetting
Autorzy:
Bondarenko, V. I.
Pilov, P. I.
Data publikacji:
2007
Słowa kluczowe:
brykietowanie
surowce odpadowe
paliwa wtórne
węgiel brunatny
waste products
lignite
secondary fuels
briquetting
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
The new briquetting technology of secondary fuel and brown coal is developed at National Mining University, Dnipropetrowsk, Ukraine. It is based on the adhesion and chemical processes, proceeding in viscously plastic systems, formed by thin disperse particles of coal and occurrence their knitting properties. It is possible to make composite fuel which components is the mix of coal and anthracite slimes, brown coals, and various waste products containing organic substances.
Narodowy Uniwersytet Górniczy w Dniepropietrowsku (Ukraina) prowadzi prace nad technologią brykietowania węgla brunatnego oraz paliw wtórnych. Technologia ta bazuje na adhezji i procesach chemicznych zachodzących w lepkoplastycznym środowisku, tworzonym przez rozproszone cząsteczki węgla i wykorzystuje ich zdolność do łączenia się. Istnieje możliwość stworzenia kompozytowego paliwa którego składnikami są mieszanina węgla i szlamu antracytowego, węgla brunatnego i różnych substancji odpadowych zawierających substancje organiczne.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies