Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Flocculation performance of fine particles in travertine slime suspension

Tytuł:
Flocculation performance of fine particles in travertine slime suspension
Autorzy:
Sabah, E.
Aciksoz, C.
Data publikacji:
2012
Słowa kluczowe:
travertine processing
wastewater
flocculation
settling rate
turbidity
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The flocculation performance of new generation of flocculants (Magnafloc 5250 and 6250) possessing unique molecular architecture (UMA) and conventional polyacrylamide based SB 1836 was investigated for the solid-liquid separation of travertine processing wastewater. The settling rate and turbidity values were considered as the performance criteria. Based on the settling rate and turbidity values the anionic UMA flocculant 6260 showed better performance compared to the other anionic flocculants, SB 1836, which is currently used in the travertine processing plant, and the UMA flocculant 5250. The results obtained from this study clearly indicated that the type of the flocculants showed no significant effect on the adsorption of the polymers on the travertine particles at natural pH. The settling rates of the travertine particles and the turbidity of the suspensions were greatly affected by the surface charge of the flocculants at high and low pH regimes. The flocculation tests results with the medium charge flocculants (Magnafloc 5250 and SB 1836) were slightly affected by pH, and resulted in poor performance in terms of turbidity.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies