Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Ciepło właściwe soków owocowych

Tytuł:
Ciepło właściwe soków owocowych
Autorzy:
Niesteruk, R.
Obidziński, S.
Jarmocik, A.
Data publikacji:
1998
Słowa kluczowe:
sok owocowy
ciepło właściwe
fruit juice
heat transfer
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W pracy przedstawiono addytywny i potęgowy model określenia ciepła właściwego soków owocowych. Ciepło właściwe soków owocowych wzrasta wraz ze wzrostem temperatury, natomiast wzrost zawartości suchej substancji obniża ciepło właściwe soków.
The additivity and exponential models of determining specific heat of fruit juices have been presented in this paper. Specific heat of juices inceeases with the rise of temperature but it decreases with dry mass contents.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies