Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Właściwości termofizyczne kremogenów

Tytuł:
Właściwości termofizyczne kremogenów
Autorzy:
Niesteruk, R.
Obidziński, S.
Jarmocik, A.
Data publikacji:
1998
Słowa kluczowe:
kremogen
właściwości termofizyczne
cream
thermophysical properties
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Właściwości termofizyczne kremogenów są funkcją temperatury i zawartości suchej substancji. Wzrost temperatury i zmniejszenie masowej zawartości suchej substancji powodują wzrost ciepła właściwego, współczynnika przewodzenia ciepła i współczynnika wyrównywania temperatury kremogenu bananowego, jabłkowego i marchwiowego.
Thermophysical properties of creams are a function of temperature and dry mass contents. The increase of temperature and reduction of dry mass contents have caused an increase of specific heat, thermal conductivity and diffusivity of banana, apple and carrot creams.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies