Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Ocena sanitarna wody przeznaczonej do spożycia. Źródła zanieczyszczeń i aspekty analizy mikrobiologicznej

Tytuł:
Ocena sanitarna wody przeznaczonej do spożycia. Źródła zanieczyszczeń i aspekty analizy mikrobiologicznej
Autorzy:
Cycoń, M.
Wiera, B.
Data publikacji:
2011
Słowa kluczowe:
wody powierzchniowe
analiza sanitarna wody
surface water
sanitary analysis of water
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Woda stanowi podstawowy składnik niezbędny do utrzymania życia na naszej planecie. Krążenie wody w przyrodzie oraz to, iż jest ona dobrym rozpuszczalnikiem, powoduje, że w naturze nie występuje jako czysty chemicznie związek. Jest woda zawsze rozcieńczonym roztworem soli, kwasów, zasad i gazów. Oprócz substancji rozpuszczonych mogą być w niej obecne związki koloidalne i zawieszone, a ich ilości w wodach naturalnych mogą się znacznie różnić i zależą zarówno od czynników naturalnych, jak i ludzkich.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies