Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Analiza zanieczyszczeń żywności przygotowanie próbek

Omówiono sposoby przygotowywania próbek w analizie niektórych zanieczyszczeń żywności, takich jak pozostałości środków ochrony roślin, WWA, N-nitrozoamin, mikotoksyn. Opisano główne etapy analizy poprzedzające detekcję, a więc pobieranie próbek, ekstrakcję i oczyszczanie ekstraktów. Zwrócono uwagę na nowe techniki analityczne oczyszczania i ekstrakcji, m.in. na SPE, SFE czy chromatografię powinowactwa immunologicznego.
The preparation of samples for determination of some food impurities, such as residues of pesticide, PAH, nitrosoamines, mycotoxins is discussed and described. The main steps of analysis previous to detection, i.e. sampling, extraction and purification of extracts are described briefly. Some new methods of purification, separation and extraction of analysed food samples, e.g. SPE, SFE immunoaffinity column purification are pointed out.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies