Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Problemy przemysłu mięsnego w procesie integracji z Unią Europejską

Tytuł:
Problemy przemysłu mięsnego w procesie integracji z Unią Europejską
Autorzy:
Urban, R.
Data publikacji:
2003
Słowa kluczowe:
przemysł mięsny
integracja z UE
wymagania sanitarno-weterynaryjne
system HACCP
meat industry
integration with EU
sanitary and veterinary requirements
HACCP system
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Problemy integracyjne sektora mięsa czerwonego wynikają głównie z regulacji Unii Europejskiej, tworzących pozaekonomiczne bariery wejścia na rynek. Są to wymagania sanitarno-weterynaryjne, dotyczące systemów zapewnienia jakości zdrowotnej żywności, znakowania produktów mięsnych, utylizacji odpadów oraz procedury dostępu do unijnych subwencji.
The integration problems of red meat sector result mainly from the EU regulations, creating the non-economic barriers for the entrance to the market. These problems include sanitary and veterinary requirements, concerning the systems of health-promoting quality assurance of food, labeling of meat products, disposal of wastes and procedures for access to the EU subsidies.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies