Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Nanofiltracja - nowoczesne technologie membranowe w uzdatnianiu wody i oczyszczaniu ścieków w przemyśle spożywczym

Tytuł:
Nanofiltracja - nowoczesne technologie membranowe w uzdatnianiu wody i oczyszczaniu ścieków w przemyśle spożywczym
Autorzy:
Pietraszek, M.
Data publikacji:
2001
Słowa kluczowe:
nanofiltracja
nowoczesne technologie membranowe
przemysł spożywczy
nanofiltration
modern membrane technique
food industry
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Spośród wielu technik membranowych najbardziej popularne są techniki separacji, w których sita napędową jest różnica ciśnień po obu stronach przegrody filtracyjnej: mikrofiltracja, ultrafiltracja, nanofiltracja, odwrócona osmoza. Różnią się one wielkością zatrzymywanych cząstek i ciśnieniem pracy.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies