Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Application of the electrochemical method for the specification of flow and heat transfer in non-Newtonian media

Tytuł:
Application of the electrochemical method for the specification of flow and heat transfer in non-Newtonian media
Autorzy:
Broniarz-Press, L.
Różańska, S.
Data publikacji:
2005
Słowa kluczowe:
ciecz nienewtonowska
transport ciepła
współczynnik tarcia
metoda elektrochemiczna
non-Newtonian fluid
heat transfer
friction factor
electrochemical method
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
In the study the electrochemical results of the friction factor in boundary layer and heat transfer distribution coefficient in non-Newtonian liquid agitated by different impellers, have been presented. It has been established that for studies on hydrodynamics in boundary layer and evaluation of local values of friction factor and heat transfer coefficient in Na-CMC and guar gum aqueous solutions by the electrochemical method the following solution of 0.005 kmol/m3 K3[Fe(CN)6], 0.005 kmol/m3 K4[Fe(CN)6] and 0.3 kmol/m3 K2SO4 can be recommended. The common relationship {for a given type of an impeller) between local values of friction coefficient and heat transfer coefficient and Reynolds number proposed by Metzner & Otto (1957) for Newtonian and non-Newtonian fluids have been obtained. The greatest mean values of both coefficients have been obtained for Rushton turbine whereas the lowest values occurred for paddle with 6 pitched blade of the angles of 135st.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies