Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wpływ usytuowania wału mieszadła na czas mieszania

Tytuł:
Wpływ usytuowania wału mieszadła na czas mieszania
Autorzy:
Szoplik, J.
Data publikacji:
2000
Słowa kluczowe:
czas mieszania
mieszanie mechaniczne cieczy
mieszalniki
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Przeprowadzono badania czasu mieszania w mieszalniku o średnicy wewnętrznej D = 0,7 m, zaopatrzonym w mieszadło śmigłowe. Pomiary wykonano w zbiorniku bez przegród, w którym wał mieszadła umieszczony był albo centrycznie, albo znajdował się w odległości e = R/7 od osi zbiornika. Porównano otrzymane czasy mieszania i stwierdzono, że ze wzrostem ekscentryczności e/R wału mieszadła powstają w mieszalniku obszary, w których homogenizacja układu jest szybsza, lokalnie nawet o około 30%.
The studies of mixing time were carried out in an agitated vessel of inner diameter D = 0,7 m, equipped with the propeller agitator. The measurements were conducted in the unbaffled agitated vessel, where agitator shaft was located centrically or was displaced to the distance e = R/7 from the axis of the vessel. Mixing times obtained were compared. The results of the experiments revealed that the regions were observed where the homogenization of the liquid in the agitated vessel is

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies