Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The effect of processing conditions on the phase, microstructure and dielectric properties of SrCa4Nb4TiO17 and Ca5Nb4TiO17 microwave ceramics

Tytuł:
The effect of processing conditions on the phase, microstructure and dielectric properties of SrCa4Nb4TiO17 and Ca5Nb4TiO17 microwave ceramics
Autorzy:
Manan, A.
Reaney, I. M.
Data publikacji:
2012
Słowa kluczowe:
SEM
perovskites
processing
dielectric resonators
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The effect of processing conditions on the phase, microstructure and dielectric properties of SrCa4Nb4TiO17 and Ca5Nb4TiO17 microwave ceramics was investigated. The ceramics processed via solid state mixed-oxide route were characterized using XRD, Raman spectroscopy and SEM for phase, molecular vibrational modes and microstructural analysis respectively. Dielectric properties at low and microwave frequencies were measured using LCR meter and a vector network analyzer. The XRD results revealed the formation of a single phase for each ceramics. The microstructure was comprised of elongated and plate-like grains. The optimum microwave dielectric properties i.e. temperature coefficient of resonant frequency (t f ) --78 ppm/K, electric permittivity (er) -47:2 and quality factor multiplied by the resonant frequency (Qu fo) -11954 GHz, were achieved for SrCa4Nb4TiO17, sintered at 1475 °C for 4 h. For Ca5Nb4TiO17, sintered at 1450 °C for 4 h, the respective properties were: t f --137 ppm/K, er - 42 and Qu fo - 14800 GHz respectively.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies