Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Tooth Friction in Models of Gears

Tytuł:
Tooth Friction in Models of Gears
Autorzy:
Dyk, J.
Data publikacji:
2005
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The aim of this report is research on dynamics in gears on the basis of models with regard to tooth friction, considered as Coulomb’s dry friction, as well as an evaluation of its influence on dynamic behaviour of gears. The models of isolated and non-isolated gear transmissions are under our consideration. The non-isolated one includes additionally the input and output parameters of shafts. The mesh description includes tooth stiffness varying on the line of action and the function of the mesh parameters that depends on the mesh phase, clearances, pitch and profile deviations as well as the mesh displacements. Generally, the form of this function is consistent with the modified Müller’s model (see Müller, 1996). Assuming frictional resistance in the mesh, on the basis of the carried out researches some detailed conclusions considering the applied levels of the equivalent damping and damping distribution of dissipative forces in the gear models are formulated. The influence of friction on the maximal values of dynamic forces appears in the low range of rotational speeds and also in the resonant zones. Introduction of the friction forces into the models gives us more accurate mesh description, and thus additional explanation for the sources of dynamic loads in gears.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies