Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Mechanical and durability properties of concretes incorporating natural zeolite

Tytuł:
Mechanical and durability properties of concretes incorporating natural zeolite
Autorzy:
Markiv, T.
Sobol, K.
Franus, M.
Franus, W.
Data publikacji:
2016
Słowa kluczowe:
trwałość
absorpcja wody
suszenie
natural zeolite
durability
water absorption
pozzolanic reaction
drying shrinkage
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
This paper investigates the application of natural zeolite as a substitute of cement in concrete. It studies the mechanical and durability properties of concretes containing 10% of natural zeolite and superplasticizer, as well as 10% of natural zeolite, superplasticizer and an air-entraining agent in comparison to concretes without natural zeolite. The study shows that fresh concrete mixture containing zeolite due to its high surface area demands a higher dosage of superplasticizer to achieve the targeted slump flow. While concretes containing natural zeolite characterize a lower compressive strength until 90 days of hardening, the compressive strength exceeds the strength of the concretes without zeolite after 180 days. The results also reveal the considerable effectiveness of using a superplasticizer and an air-entraining agent in zeolite incorporating concretes on water penetration, drying shrinkage and freeze–thaw resistance of concretes.
Opracowanie ze środków MNiSW w ramach umowy 812/P-DUN/2016 na działalność upowszechniającą naukę

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies