Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Erosion Wear Characteristics of Novel AMMC Produced Using Powder Metallurgy

Currently, the world of material requires intensive research to discover a new-class of materials those posses the properties like lower in weight, greater in strength and better in mechanical properties. This led to the study of light and strong alloys or composites. This study focuses to produce current novel aluminium composite with an appreciable density, good machinable characteristics, less corrosive, high strength, light weight and low manufacturing cost product. In this research, an aluminium metal matrix composites (AMMC) (Al-0.5Si-0.5Mg-2.5Cu-15SiC) was developed using the metallurgical powdered method and subjected to the investigation of erosion wear characteristics. Here the solid particle erosion test was conducted on AMMC samples. The article presents, the design of Taguchi experiments and statistical techniques of erosion wear characteristics and the behaviors of the composite. The rate of erosion wear found to decrease with increasing impact angle, regardless of the rate of impact. With higher impact velocity erosion rate increases but decreases with stand of distance.
1. The authors acknowledge Orissa Engineering College and College of Engineering Technology, Bhubaneswar, India for it’s laboratory experiments.
2. Opracowanie rekordu ze środków MNiSW, umowa nr SONP/SP/546092/2022 w ramach programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" - moduł: Popularyzacja nauki i promocja sportu (2024).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies