Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The comparison of the structure and microhardness of the tool steel C90 and HS 6-5-2 remelted with the electric arc

Tytuł:
The comparison of the structure and microhardness of the tool steel C90 and HS 6-5-2 remelted with the electric arc
Autorzy:
Dziedzic, A.
Adamiak, S.
Data publikacji:
2010
Słowa kluczowe:
heat treatment
metallography
microhardness
tool steel
remelting of the surface layer
electric arc
conventional tempering
obróbka cieplna
mikrotwardość
stal narzędziowa
topienie łukiem elektrycznym
hartowanie konwencjonalne
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The examination of the structure and microhardness of surface layer of C90 non-alloy steel and HS 6-5-2 high speed steel after electric arc treatment are presented in the paper. The comparison has been presented due to the similar content of the carbon in both steels. The structure of the remelted zone of the steel C90 before the conventional tempering consists of the cells, dendritic cells surrounded with the cementite, there is a plate martensite and retained austenite inside them, whereas the structure of the steel HS 6-5-2 is consistuted with cells, dendritic cells and dendrites surrounded with the eutectic system, inside of which there is a plate martensite and retained austenite. Such structure is characterized by the similar microhardness (790-800 HV0,065) and intensity of the tribiological wear. The tempering causes the decrease of the microhardness in non-alloy steel and the increase of the microhardness in high speed steel.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies