Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Analysis of laminar and turbulent natural, mixed and forced convection in cavities by heatlines

Tytuł:
Analysis of laminar and turbulent natural, mixed and forced convection in cavities by heatlines
Autorzy:
Hernández-López, I.
Xamán, J.
Álvarez, G.
Chávez, Y.
Arce, J.
Data publikacji:
2016
Słowa kluczowe:
heatlines
natural
mixed convection
forced convection
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Laminar and turbulent convective heat transfer in a ventilated and non-ventilated cavity was analyzed by heatlines. Heatlines show that in non-ventilated cavities it is possible to estimate the energy path using the streamlines for turbulent flow regime. In ventilated cavities, heatlines allow to observe that thermal energy travels along the top, by the bottom or by both paths due to the inertial force, the buoyant force or a combination of both, respectively. In the laminar regime, these situations are well established for the Rayleigh number (Ra). Nevertheless, in the turbulent regime, it was found that the combined effect of the inertial and buoyant forces on the energy path is disrupted when Ra > 109. Furthermore, heatlines in conjunction with temperature and velocity profiles allow to see that natural convection is preferred when cooling is required, while the forced convection is a better choice if heating is needed.
Opracowanie ze środków MNiSW w ramach umowy 812/P-DUN/2016 na działalność upowszechniającą naukę.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies