Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Effect of Calcination Temperature on the Stability of the Perovskite Materials – Study of Structural and Morphological Properties

Tytuł:
Effect of Calcination Temperature on the Stability of the Perovskite Materials – Study of Structural and Morphological Properties
Autorzy:
Maou, Amina
Gouitaa, Najwa
Lamcharfi, Taj Dine
Kandri, Noureddine Idrissi
Data publikacji:
2023
Słowa kluczowe:
LaFeO3
perovskites
solid-state
X-ray diffraction
infrared spectroscopy
thermogravimetric analysis
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
In this research, the solid-state method was utilized to synthesize LaFeO3 powders, with La2O3 and Fe2O3 being employed as precursor materials. The prepared samples were calcined at different temperatures 800°C, 900°C, 1000°C, 1100°C, 1200°C and 1300°C for 4h to study phase stability. The thermal effect on structural and morphological properties was reported. The X-ray diffraction results confirmed the pure phase in its orthorhombic configuration at 1200°C and 1300°C, which was confirmed by Rietveld’s analysis. Scanning electron microscopy coupled with Energy-dispersive X-ray spectroscopy was employed to analyze the surface morphology and compositional characteristics. In addition, the samples were analyzed by Fourier Transform Infrared Spectroscopy. The thermal behavior of the product was investigated through the utilization of thermogravimetric analysis.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies