Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Experimental and theoretical approaches on thermal and structural properties of Zn doped BSCCO glass ceramics

Tytuł:
Experimental and theoretical approaches on thermal and structural properties of Zn doped BSCCO glass ceramics
Autorzy:
Koralay, H.
Hicyilmaz, O.
Cavdar, S.
Ozturk, O.
Tasci, A. T.
Data publikacji:
2016
Słowa kluczowe:
BSCCO
Zn-doped glass-ceramics
thermal properties
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Thermal properties of Cu–Zn partially substituted Bi1.8Sr2Ca2Cu3.2-xZnx10+δ (x = 0, 0.1 and 0.5) glass-ceramic systems have been investigated with the help of a differential thermal analyzer (DTA) by using Johnson-Mehl-Avrami-Kolmogorov (JMAK) approximation. Non-isothermal crystallization kinetics of the samples has been tested. The calculated values of activation energy of crystallization (E) and Avrami parameter (n) ranged between 306.1 and 338.3 kJ.mol-1 and 1.29 and 3.59, respectively. Crystallization kinetics was compared following the partial substitution, before and after Zn doping of the sample. In addition, by using a scanning electron microscope (SEM) and X-ray powder diffractometer (XRD), structural properties of Zn doped BSCCO glass-ceramic samples were determined. Surface morphology of the samples was studied by SEM measurements. Lattice parameters and volume of the samples were calculated from the XRD measurements.
Opracowanie ze środków MNiSW w ramach umowy 812/P-DUN/2016 na działalność upowszechniającą naukę.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies