Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Development of the low temperature bainite

Tytuł:
Development of the low temperature bainite
Autorzy:
Soliman, M.
Palkowski, H.
Data publikacji:
2016
Słowa kluczowe:
stopy
obróbka cieplno-mechaniczna
hartowanie
low temperature bainite
alloy design
thermo-mechanical processing
bake hardening
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The possibility of obtaining steels with nano-size plates of bainitic-ferrite by isothermal transformation at low temperature is set forth. These steels have attracted great interest due to their excellent combination of strength, toughness, and ductility. In further investigations, the composition and the processing methods of these steels are adjusted to: (1) Optimize their technological properties with regard to mechanical behavior, weldability and formability. (2) Accelerate their transformation kinetics. (3) Minimize/eliminate the need for expensive alloying elements. (4) Lower the martensite start temperature (Ms) either by thermo-mechanical processing or by modifying the bainite transformation stage. Suppressing Ms is of particular importance in steels with relatively low carbon content; that is to allow for bainite formation at low temperature. Furthermore, many reports addressed some technological aspects like fatigue behavior, wear resistance and bake hardenability. This article presents an overview of the so far studied alloying strategies and processing methods adopted for developing the low temperature bainite together with addressing some examined technological themes. The paper is engrafted in relevant sections with new results of the authors that are not published before. One of these results is that the low temperature bainite possesses a very strong bake hardening potential.
Opracowanie ze środków MNiSW w ramach umowy 812/P-DUN/2016 na działalność upowszechniającą naukę

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies