Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Unsteady MHD natural convective boundary layer flow and heat transfer over a truncated cone in the presence of pressure work

Tytuł:
Unsteady MHD natural convective boundary layer flow and heat transfer over a truncated cone in the presence of pressure work
Autorzy:
Ajay, C. K.
Srinivasa, A. H.
Data publikacji:
2020
Słowa kluczowe:
convection
pressure work
truncated cone
MHD
Prandtl number
przepływ konwekcyjny
konwekcja
stożek ścięty
liczba Prandtla
wymiana ciepła
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
The aim of the present paper is to analyse the effect of MHD on unsteady natural convection boundary layer flow and heat transfer over a truncated cone in the presence of pressure work. Suitable transformation is utilized to form a system of coupled non-linear partial differential equations for governing both the flow and heat transfer. These equations have been solved numerically by utilizing an implicit finite difference scheme along with quasilinearization method. Here, the computed numerical results are displayed graphically in terms of the local Nusselt number, skin friction, temperature distribution, and velocity distribution for various values of the magnetic and pressure work parameters along with the fixed Prandtl number
Opracowanie rekordu ze środków MNiSW, umowa Nr 461252 w ramach programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" - moduł: Popularyzacja nauki i promocja sportu (2020).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies