Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Galerkin method for bending analysis of beams on non-homogeneous foundation

Tytuł:
Galerkin method for bending analysis of beams on non-homogeneous foundation
Autorzy:
Musa, A., E., S.
Data publikacji:
2017
Słowa kluczowe:
Galerkin method
non-homogenous foundation
analysis of beams
beam on elastic foundation
metoda Galerkina
fundament niejednorodny
zginanie belek
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
In this study, a mathematical formulation for static bending analysis of a beam on a non-homogenous foundation is presented. The proposed method offers an accurate procedure for analysis and design of a beam resting on a varying soil bed. The Winkler foundation model is used and presented using discontinuous functions to account for the sudden change in the soil stiffness coefficient. The solution of the governing differential equation is then obtained using the Galerkin method with the help of approximation functions that satisfy the boundary conditions. A systematic approach for setting the approximation functions for different support and soil conditions is suggested. The accuracy of the proposed method is verified through two numerical examples, and they showed an excellent agreement with the finite element method (FEM) and available literature results.
Opracowanie ze środków MNiSW w ramach umowy 812/P-DUN/2016 na działalność upowszechniającą naukę (zadania 2017).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies