Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Depryvatsiinyi pidkhid do sotsial’noho samopochuttia naselennia

Tytuł:
Depryvatsiinyi pidkhid do sotsial’noho samopochuttia naselennia
DEPRIVATION APPROACH TO SOCIAL FEELING OF POPULATION
Autorzy:
Marianna Yeleiko
Tematy:
SOCIAL FEELING
SOCIAL DEPRIVATION
SOCIAL EXCLUSION
SOCIAL COMPARISON
SOCIAL ADAPTATION
Język:
ukraiński
Dostawca treści:
CEJSH
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
It is proposed to consider social feelings in societies transformed through the prism of social deprivation. The author treats an approach to fixation of social feeling (Ye. Golovakha, N. Panina) constructed on the basis of rational-factual judgments concerning sufficiency or insufficiency of material and nonmaterial weals as the deprivational one. The social deprivation is always understood as inequality of access to social weals, as well as the condition caused by such limitation. The scale of such a phenomenon consequences depends on its extension and character. Then one should delimit such kinds of social deprivation as relative, absolute and multiples ones. One of the advantages of the deprivation approaches is a possibility not only to measure out social feelings of the population, but also to fix the structure of urgent and most intense social needs and to distinguish the groups of social exclusion. The article includes as an example a brief survey of some socio-demographic groups which for some reasons or others do not feel themselves as those integrated in the society.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies