Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

ROZWÓJ SPRZEDAŻY POSIŁKÓW PRZEZ INTERNET

Tytuł:
ROZWÓJ SPRZEDAŻY POSIŁKÓW PRZEZ INTERNET
DEVELOPMENT OF MEAL SALES ONLINE
Autorzy:
STRZĘBICKI DARIUSZ
Tematy:
restauracje
sprzedaż posiłków przez Internet
handel elektroniczny B2C
restaurants
online meal sales
B2C electronic commerce
Język:
polski
angielski
Dostawca treści:
CEJSH
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Celem artykułu jest charakterystyka rozwoju handlu elektronicznego w branży gastronomicznej w postaci zamówień posiłków przez Internet. Dokonano identyfikacji czynników wpływających na to zjawisko oraz zidentyfikowano ważne przesłanki technologiczne, społeczno-kulturowe i ekonomiczne. Przedstawiono także modele biznesowe charakterystyczne dla zamówień posiłków online oraz ich funkcjonowanie ze szczególnym uwzględnieniem e-pośredników. Zaprezentowano w artykule działanie jednego z nich – Uber Eats.

The purpose of the article was to characterize the development of electronic commerce in the catering industry in the form of online meal orders.The article identifies factors influencing the development of online meal orders by consumers. Important technological, socio-cultural and economic factors have been identified. Business models specific to online meal orders and their functioning are also presented, with particular emphasis on e-intermediaries. The example of the Uber Eats e-intermediary is presented in the article.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies