Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wpływ warunków atmosterycznych na zmiany wskaźników jakościowych oleju z orzechów włoskich

Tytuł:
Wpływ warunków atmosterycznych na zmiany wskaźników jakościowych oleju z orzechów włoskich
The Influence of Atmospheric Conditions on Changes in Physical and Chemical Indicators on Walnut (Juglansregia) Oil Quality
Autorzy:
Bronisław Buczek
Piotr Kozera
Tematy:
ATMOSPHERIC CONDITIONS
WALNUT OIL
QUALITY INDICATOR
Język:
polski
Dostawca treści:
CEJSH
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The objective of this paper was to indicate the physicochemical and quality properties of walnut oil after solar heat and air exposition for two summer months. In fresh and oxidised oil, ten quality indicators were determined: the peroxide value, anisidine value, acid value, iodine value and Totox index, fatty acid profile, refraction index, polar compounds, color and viscosity. A large increase in the values of peroxide, anisidine, acid, the Totox index and the content of polar compounds was observed after the oil oxidation under atmospheric conditions. A simultaneous decrease in the iodine value and the deterioration of colour was observed, while the physico-chemical properties of walnut oil such as density, viscosity and refraction index did not change. The results show that walnut oil is highly susceptibile to oxidative processes initiated by atmospheric oxygen, wetness and the solar heat exposition.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies