Tytuł pozycji:
Marketing pozytywny, czyli wymiary wartości dla klienta w perspektywie nauk o szczęściu
Artykuł ma na celu przedstawienie koncepcji dobrostanu
subiektywnego (szczęścia) w kategoriach nauk o marketingu,
a ściślej — wartości dla klienta. Autorka stawia
tezę, że zdefiniowanie i zrozumienie przez marketerów
dobrostanu subiektywnego w odniesieniu do konsumentów
tworzących segmenty docelowe dla danej marki
przyczynią się do projektowania produktów lepiej dostosowanych
do oczekiwań tych konsumentów.
The following article is aimed at describing the subjective
well-being (happiness) in categories of marketing science or
more precisely value for the customer. There is not much
research on application of happiness into marketing practices,
which could as a benefit for the customer lead to increase of
customer satisfaction and loyalty and resulting improvement
of sales and profits. The customers would appreciate the
company's efforts to increase their subjective well-being
treating it as one of policies of acting in their best interest. The
article characterizes main determinants of happiness and
shows ways of implementing them into the marketing.