Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Patostreaming – Characteristics and Legal Contexts of the Phenomenon

Tytuł:
Patostreaming – Characteristics and Legal Contexts of the Phenomenon
Autorzy:
Bek, Dominika
Popiołek, Malwina
Data publikacji:
2019
Wydawca:
Uniwersytet Jagielloński. Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego
Tematy:
live video streaming
patostreaming
YouTube
Web 2.0
social pathology
Źródło:
Zarządzanie Mediami; 2019, 7, 4; 247-262
2353-5938
2354-0214
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The article describes the phenomenon of patostreaming which is present in the Polish Internet. The authors applied the desk research method and the analysis of media content. The authors explain what is characteristic of patostreaming and how it was created. An analysis of media content has been published by the most recognizable patostreamers: Gural, Rafatus, Daniel Magical and Rafonix. A definition of the most important concepts related to the discussed problem, as well as the classification of patostreaming content, have been included. The second part of the paper analyses the phenomenon from the legal point of view, taking the issues of legal liability of persons submitting content, persons viewing content, as well as platforms providing access to this material into account. The authors also discussed the legal diffi culties related to solving the patostreaming problem.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies