Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Analysis of Physical Properties of Dietary Fiber From Apple Waste

Tytuł:
Analysis of Physical Properties of Dietary Fiber From Apple Waste
Autorzy:
Obidziński, Sławomir
Dołżyńska, Magdalena
Lewicka, Sylwia
Współwytwórcy:
Bialystok University of Technology, Faculty of Civil and Environmental Engineering
Data publikacji:
2017-11
Wydawca:
Dept. of Mach. Exploit. and Management of Prod. Processes, ULS in Lublin, Poland
Słowa kluczowe:
apple waste
pellet from agri-food waste
pressure agglomaration
Język:
angielski
ISBN, ISSN:
9788393743322
Prawa:
http://creativecommons.org/licenses/by-nc/3.0/pl/
Linki:
https://depot.ceon.pl/handle/123456789/14800  Link otwiera się w nowym oknie
Dostawca treści:
Repozytorium Centrum Otwartej Nauki
Książka
Inne
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The purpose of the present study was to determine the suitability of apple fibers (dietary fiber) as a raw material for granulate pellets production, as an aspect of waste management in sustainable agriculture processes. Apple fibers are a waste produced during the agri-food processing of apples. It is obtained from apple peas and can be further used as a diet supplement or for animal feed purposes, reducing the breeding costs. The material was moisturized with water and a mixture of water and milk powder to a moisture content of 16%. During the tests, the maximum pressure of the process was determined for all trials carried out. Density, absorption and activity of water in the resulting agglomerate and in the raw material were examined. Increasing the temperature of the pressure process from 20 to 50°C results in an approx. 50% increase in the density of the test mixtures. Higher density of the resulting granules was obtained using lower agglomeration pressure. The increase in density of the granulate influences the reduction of its water absorption (decrease of its moisture content and water activity). Increasing the density of apple fiber (from loose fiber) decreases moisture and water activity.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies