Tytuł pozycji:
Aromaticity: Quo Vadis
- Tytuł:
-
Aromaticity: Quo Vadis
- Autorzy:
-
Lazzeretti, Paolo
Wu, Jishan
Fernández, Israel
Solà, Miquel
Petrukhina, Marina A.
Anderson, Harry L.
Sundholm, Dage
Merino, Gabriel
Frenking, Gernot
Wu, Judy I.
Cossío, Fernando P.
Restrepo, Albeiro
Foroutan-Nejad, Cina
- Data publikacji:
-
2023
- Wydawca:
-
Royal Society of Chemistry
- Język:
-
angielski
- ISBN, ISSN:
-
20416520
- Prawa:
-
http://creativecommons.org/licenses/by-nc/3.0/
- Linki:
-
https://open.icm.edu.pl/handle/123456789/22408  Link otwiera się w nowym oknie
- Dostawca treści:
-
Repozytorium Centrum Otwartej Nauki
-
Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Aromaticity is one of the most deeply rooted concepts in chemistry. But why, if two-thirds of existing compounds can be classified as aromatic, is there no consensus on what aromaticity is? σ−, π−, δ−, spherical, Möbius, or all-metal aromaticity… why are so many attributes needed to specify a property? Is aromaticity a dubious concept? This perspective aims to reflect where the aromaticity community is and where it is going.