Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Żółta szlafmyca

Tytuł:
Żółta szlafmyca
Autorzy:
Gaetano (?-ok. 1792). Kompozytor
Współwytwórcy:
Piis, Augustin de (1755-1832). Libretto
Harasowski, Adam (1904-1996). Kopista
Barré, Pierre-Yves (1749-1832). Libretto
Zabłocki, Franciszek (1752-1821). Libretto
Data publikacji:
1938
Wydawca:
Wilno
Źródło:
Biblioteka Narodowa
Język:
polski
Prawa:
Domena Publiczna. Wolno zwielokrotniać, zmieniać i rozpowszechniać oraz wykonywać utwór, nawet w celach komercyjnych, bez konieczności pytania o zgodę. Wykorzystując utwór należy pamiętać o poszanowaniu autorskich praw osobistych Twórcy.
http://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/
Dostawca treści:
Academica
Nuty
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
wyciągi fortepianowe

Rękopis muzyczny. - Na stronie tytułowej notatka: "Rękopis oryginalny w Bibliotece Opery Warszawskiej. Spalony w Warszawie 1944. Skopiował: Dr A. Harasowski 1938 w Wilnie". W rzeczywistości w tym czasie autograf należał już do zbiorów Biblioteki Narodowej (od 1933 roku). W roku 1938 został wypożyczony przez Bibliotekę Uniwersytetu Stefana Batorego w Wilnie.

Opera w 3 aktach do liberetta według komedii "Les etrennes de Mercure" (P. Y. Barré i A. P. A. de Piis).

opera (utwór muzyczny)

Papier nutowy 16-systemowy, atrament niebieski. Nieliczne wydrapania i poprawki. Ołówkiem wpisana numeracja taktów oraz czas trwania poszczególnych numerów.

rękopisy muzyczne

aranżacja i transkrypcja

muzyka wokalna

Uwertura w formie jednogłosowej (Vn?), w wyciągu akompaniament niekompletny.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies