Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Aktywność deacetylazy chityny i glikozydaz w ekstraktach z grzybni Mucor rouxii

Tytuł:
Aktywność deacetylazy chityny i glikozydaz w ekstraktach z grzybni Mucor rouxii
Autorzy:
Kołodziejska, Ilona
Malesa-Ciećwierz, Małgorzata
Wojtasz-Pająk, Anna
Data publikacji:
1997
Wydawca:
Committee on Biotechnology PAS
Komitet Biotechnologii PAN
Institute of Bioorganic Chemistry PAS
Instytut Chemii Bioorganicznej PAN
Słowa kluczowe:
biotechnologia
biotechnology
Źródło:
Library of Institute of Bioorganic Chemistry PAS
Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN
Język:
polski
Prawa:
Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0
Creative Commons Attribution BY-SA 4.0 license
Linki:
https://rcin.org.pl/dlibra/publication/edition/146120/content  Link otwiera się w nowym oknie
Dostawca treści:
RCIN - Repozytorium Cyfrowe Instytutów Naukowych
Książka
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The crude enzyme extract obtained from Mucor rouxii had optimal deacetylase activity againstchitosan acetylated in 39% in the pH range of 5.2-5.9. Its activity against water-soluble chitooligosaccharides, containing from 3 to 6 N-acetylglucosamine residues, was the highest in respectto (GlcNAc)g and nil against substrates containing less than 4 N-acetylglucosamine residues.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies