Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

From the cellar to the table. Modesty, moderation and economy of Polish nobles’ drinking culture in the second half of the 18th century (based on inventories of drinks served in noble and aristocratic households)

Tytuł:
From the cellar to the table. Modesty, moderation and economy of Polish nobles’ drinking culture in the second half of the 18th century (based on inventories of drinks served in noble and aristocratic households)
Kwartalnik Historii Kultury Materialnej R. 67 Nr 3
Autorzy:
Dias-Lewandowska, Dorota
Data publikacji:
2019
Wydawca:
Instytut Archeologii i Etnologii Polskiej Akademii Nauk
Słowa kluczowe:
konsumpcja alkoholu w nowożytności
piwnice na wino
wine cellars
early modern alcohol consumption
kultura picia
drinking culture
Źródło:
http://iaie.katalog.pan.pl/ipac20/ipac.jsp?profile=iaepan&index=BOCLC&term=aa95026037
IAiE PAN, call no. P 329
IAiE PAN, sygn. P 330
IAiE PAN, call no. P 331
IAiE PAN, call no. P 330
IAiE PAN, sygn. P 329
IAiE PAN, sygn. P 331
Język:
angielski
Prawa:
Creative Commons Attribution BY-SA 3.0 PL license
Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 3.0 Polska
Linki:
https://rcin.org.pl/dlibra/publication/edition/98559/content  Link otwiera się w nowym oknie
Dostawca treści:
RCIN - Repozytorium Cyfrowe Instytutów Naukowych
Książka
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
24 cm

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies