- Tytuł:
-
From the cellar to the table. Modesty, moderation and economy of Polish nobles’ drinking culture in the second half of the 18th century (based on inventories of drinks served in noble and aristocratic households)
Kwartalnik Historii Kultury Materialnej R. 67 Nr 3 - Autorzy:
- Dias-Lewandowska, Dorota
- Data publikacji:
- 2019
- Wydawca:
- Instytut Archeologii i Etnologii Polskiej Akademii Nauk
- Słowa kluczowe:
-
konsumpcja alkoholu w nowożytności
piwnice na wino
wine cellars
early modern alcohol consumption
kultura picia
drinking culture - Źródło:
-
http://iaie.katalog.pan.pl/ipac20/ipac.jsp?profile=iaepan&index=BOCLC&term=aa95026037
IAiE PAN, call no. P 329
IAiE PAN, sygn. P 330
IAiE PAN, call no. P 331
IAiE PAN, call no. P 330
IAiE PAN, sygn. P 329
IAiE PAN, sygn. P 331 - Język:
- angielski
- Prawa:
-
Creative Commons Attribution BY-SA 3.0 PL license
Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 3.0 Polska - Linki:
- https://rcin.org.pl/dlibra/publication/edition/98559/content  Link otwiera się w nowym oknie
- Dostawca treści:
- RCIN - Repozytorium Cyfrowe Instytutów Naukowych
- Książka