Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

What did the inhabitants of the "barbaric" Europe eat?

Tytuł:
What did the inhabitants of the "barbaric" Europe eat?
Co jadali mieszkańcy "barbarzyńskiej" Europy?
Autorzy:
Rodzińska-Nowak, Judyta
Data publikacji:
2017
Wydawca:
Instytut Archeologii Uniwersytetu Wrocławskiego
Instytut Archeologii Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza
Słowa kluczowe:
diet model
Younger Pre-Roman Period
food economy
Barbaricum
Roman Period
Język:
polski
Linki:
http://archeo.uni.wroc.pl/Instytut-Archeologii/Publikacje/Nowosci/Extra-Limites  Link otwiera się w nowym oknie
Dostawca treści:
Repozytorium Uniwersytetu Jagiellońskiego
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The article discusses the possibility of reconstruction of the model of the diet of the inhabitants of the Barbaricum. The food economy and the diet of the “barbarian” Europe is reconstructed based on the results of the analysis of archaeological, archaeobotanical and archaeozoological sources and sources compared to information contained in ancient written texts and to ethnographic data.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies