Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

FACTORS DETERMINING FINANCIAL LIQUIDITY OF ECONOMIC ENTITIES OPERATING IN THE FOOD SECTOR

Tytuł:
FACTORS DETERMINING FINANCIAL LIQUIDITY OF ECONOMIC ENTITIES OPERATING IN THE FOOD SECTOR
Autorzy:
Bieniasz A.
Czerwinska-Kayzer D.
Golas Z.
Tematy:
FOOD SECTOR
FINANCIAL ANALYSIS
RESEARCH METHOD
ECONOMICS
Język:
polski
Dostawca treści:
CEJSH
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The article presents results of an analysis of factors determining financial liquidity of economic entities operating in the food sector. For the purposes of the analysis financial statements of food sector's economic entities listed on the Warsaw Stock Exchange in the period 2002-2005 have been used. The study uses the stepwise regression method. The research has shown that financial liquidity measured by means of the basic three static indicators was mostly determined by receivables and liabilities management policy and marginally by profitability.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies